Tijd om te herstellen

Hier zit ik dan, met een Neo Tango playlist op Spotify, zondag middag, 3 maanden sinds mijn aankomst in mijn geboorteland. Toch al een tijdje. En ja, wat gaat de tijd toch snel voorbij als je er niet bewust van bent. Dan kan ’t allemaal lekker op een onbewuste manier verder draven dat leven, maar dat wil ik juist niet. Ik wil er bij zijn, ik wil het voelen, proeven, ruiken, zien gebeuren; wat? Wat dan ook, maar ik wil het allemaal in me opnemen en ervan genieten.. of niet, maar dat dan wel bewust meemaken.

Sinds ik ben aangekomen ben ik er volledig ingedoken; werk, wonen, voertuig, lekker inburgeren zegmaar. De zomer is hier, niet zoals gewend, heel mooi geweest en ik smakte op een gegeven moment zelfs naar bewolking en regen. Ik dacht dat ik dit nooit zou zeggen. En dan nu komt de zomer een beetje tot zijn einde en wat nu..?

Ja dat begon toch wel een beetje de laatste tijd door m’n hoofdje te spelen.. Wat wil ik nu? Waar voel ik me goed bij? Wat is het beste voor me? Allemaal van dat soort vragen, die je soms liever ontwijkt, maar waar je op een gegeven moment dikwijl mee wordt geconfronteerd. Dus dan is ontwijken geen optie meer. Nu voelde ik me al een paar dagen minder fit, mijn weerstand was minder, lichaam begon een beetje pijn te doen en ja hoor t was raak; na de bruiloft van m’n neef werd ik meteen ziek. Hoge koorts voor dagen lang, alles deed pijn zo ongeveer en die koorts die maar niet zakte. Uiteindelijk naar de huisarts; ik had een hevige blaas ontsteking, tot wel bijna nier bekken ontsteking.. Naar het ziekenhuis, was de beste optie vonden ze. Maar ik was helemaal nooit opgenomen en ook was ik nooit écht ziek.. Maar oké na 2 nachtjes sloeg de antibiotica aan en mocht ik naar huis.

Nu zit ik hier, herstellende van die lange week ellende. Ellende voor mij, die dat niet gewend is en altijd gezond door het leven gaat. Dus is er een hevige short cut aan alcohol in mijn dagelijks leven gekomen, gezonder eten, en langzaam weer fit worden. In die dagen met hoge koorts heb ik echt genoeg liggen ijlen, ja serieus, ik heb inbeeldende gesprekken gehad met mezelf en met weet ik veel wie nog allemaal. Toch heeft dat me een soort duidelijker inzicht in mezelf gegeven en waar ik nu sta en heen wil. Dus heb ik dat een beetje voor mezelf opgesteld; soort aanplakking plan met wat er nu komen gaat. Als je dat soort dingen voor jezelf uittekent maakt het echt een reuze verschil voor je, veel overzichtelijker.  Nu moet ik zeggen dat daar liggend in ’t ziekenhuis echt niet goed voor je zelfbeeld is.. Zeker omdat je gewend bent als jong persoon gezond door het leven te gaan en als dat dan even anders uitpakt opeens moet je daar wel even bewust bij stilstaan. Ik neem er nog even de tijd voor in ieder geval om dat allemaal tot me te nemen. Vind je het erg?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s