Simple Life..

De afgelopen dagen heb ik veel moois ervaren in de simpele dingen van het leven.
Dingen die me liefde in vershillende vormen heeft laten zien; in de “diepte” ervan en de manier waarop liefde oppervlakkig kan zijn. In verschillende scene´s van een film en een toneelstuk deed het me denken aan hoe moeilijk het hederdaags kan zijn om van het “simpele” in de liefde te genieten. Dat dagelijks leven ons opslokt in alles wat we moeten doen en te weinig waarvan we genieten en waar ons hart echt ligt. Hoe érg we deze dagen afhankelijk zijn geworden van onze mobiele telefoontjes, social media shit en hoe dat telkens meer tijd van ons afneemt; dat op het moment dat we even een seconde hebben we erop kijken, hebben we een berichtje? heeft iemand me geschreven? We zijn er op zo´n manier aan verbonden dat als je een drankje aan het doen bent in een café of een etentje in een restaurant en om je heen kijkt op welke manier andere tafels interactief zijn met elkaar vaak genoeg wel bijna de helft aan z´n telefoon zit en dus geen enkel gesprek voert met degene waarmee je de tafel deelt. Is dat niet heel onbeschoft eigenlijk? Ik denk dan bij mezelf; als je tegenover elkaar zit en niks te vertellen hebt maar dan gewoon een beetje zit en vooruit staart naar elkaar zonder dan ook een gesprek te voeren, waarom blijf je dan niet thuis? We zijn afhankelijk aan het worden van onze mobielen op een nogal ziekige manier. In de film die ik het weekend zag, de laatste van Jim Jarmusch “Paterson”, daar had de hoofdrol speler, genaamd Paterson, géén mobiel, en wou zich er ook niet aan toegeven. Hij was een gewone man die werkte als buschauffeur en in zijn vrije tijd schreef hij gedichten. De woorden van zijn gedichten rolden over het beeld terwijl hij de bus voort reedt. Na zijn werk ging hij naar huis waar zijn vrouw hem opwachte met avond eten en zij was een heerlijke droomster, elke dag had ze wel een nieuwe droom die ze waar wou maken en dat in liefde met hem deelde. Na het avondeten deed Paterson een rondje met zijn hond “Marvin” en stopte elke dag voor een biertje bij de bar van de wijk. En zo; dag in, dag uit. Het filmt de tréspassing van de dagen van Paterson. En dat is juist wat me het simpele er van liet zien; van een routine die eigenlijk alleen een kleine verandering neemt in het weekend, maar verder hetzelfde is.
Het deed me stilstaan bij hoé weinig of op de manier dat ik té weinig ik stilsta bij het waarnemen van kleine instanties die zich afspelen in mijn leven. Dat ik daar eigenlijk minder bij stil sta dan ik wil. Hoeveel we van die “extra” dingen vaak nodig hebben terwijl ik van een simpele wandeling met mijn hond of gewoon s´avonds in de tuin liggen en naar de sterren kijken ook kan genieten, maar dat ergens toch vergeet. Ik noem het dat we te weinig met onze innerlijke “ik” verbonden zijn, dat we in teveel herrie leven, zowel media-verbonden als alles in onze omgeving en dat daarvoor zorgt. Zo zie ik het ook in de liefde, in hoe we met elkaar verbonden zijn en aan de andere kant hoe weinig we op DAT moment ook echt met elkaar verbonden zijn.
-Jij – Ik –
Ik vertel
Jij luisterd
Ik kijk je in de ogen
Jij neemt me in je armen
Ik kus je
Jij voelt
Ons bloed vloeit door onze lichamen
Jij kleedt je uit
Ik ben al naakt
Jij komt bij me naar binnen
Langzaam worden we één
Elke beweging die we maken voelen we
De rest om ons heen vergaat
Het enige wat uitmaakt is samen op dat punt te komen
Jij voelt dat ik er bijna ben
Ik laat me gaan want ik wil alles voelen
JA, we zijn er..
Kippenvel is wat er over is
Dat gevoel van extase
Want niks anders dan dat maakt uit-

Laten we die simpele dingen in het leven meer ervaren en al dat “complexe” opzij laten. Laten we de aandacht die we verdienen aan elkaar besteden. Laten we de niet uitgesproken woorden, uitspreken. Laten we haat in liefde veranderen. ​Laten we blijven hopen dat we dit leven samen kunnen beleven. Laten we elkaars hand vast pakken en elkaar in de ogen kijken. Jij bent jij en ik ben ik, maar laten we één zijn.

3 gedachten over “Simple Life..

 1. Liefde en dat gevoel zit in kleine dingen. En ja spijtig genoeg worden heel wat mensen opgeslorpt door hun gsm of laptop en werk. Ze voelen de kleine dingen niet meer die ook zoveel liefde geven in een dag.
  Toch kan een bericht of een mailtje ook juist dat gevoel geven maar is altijd anders dan dat je elkaar in de ogen kan kijken dat je de taal van het lichaam kan zien en zelfs kan voelen.
  Als je niets te vertellen hebt aan elkaar dan kan je elkaar nog bekijken en aanvoelen. Maar zoals je schrijft als men gelijk het toestelletje bekijkt dan valt er een eenzame stilte onder elkaar.

  Daarom heb ik van die momenten dat ik gewoon alles uitzet en er niet naar kijk. Ook ik neem mijn gsm als een hulpmiddel om bereikbaar te zijn en als ik weet dat ik niets speciaals moet verwachten dan blijft hij rustig waar hij zit of ligt.
  Ik geniet leven van het gezelschap het in het oog houden van. Dat geeft zoveel en als je het dan nog kan delen dan voelen je een intense liefde stromen.

  Probeer alles te voelen en je krijgt kippenvel.

  Fijn stukje

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Dankje Shivatje ❤ voor het begrijpen van deze woorden en zowel mijn andere texten. Soms vind ik het moeilijk te verwoorden wat ik precies bedoel, maar doe hiervoor mijn best. Omdat ik meer "concious" ben van wat en hoe ik voel is het soms alsof ik op een ander level de dingen beleef. Ik vind het heel mooi, maar het doet me ook de minder mooie dingen van de "mens" zien. Fijn om dit te kunnen delen met mensen als jij. Veel liefs.

   Liked by 1 persoon

   1. Spijtig genoeg zijn er twee kanten aan een mens en men ziet in het begin de mooiste kant. Daar gaat je liefde je gevoel naar toe tot op een moment dat je de andere kant ook leert kennen dat dan gelijk een domper op je gevoel kan geven of laten geven.
    Liefde en gevoel kan je niet altijd verwoorden, maar wat je schrijft voel je en dat is belangrijk.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s