Gevoel, uit je dat genoeg? Feelings, do you express them enough? 

Ik zit hier aan mijn desk, kijk om me heen. Iedereen in `diepe´ concentratie van werk.

De mens; ik blijf ons een raar fenomeen vinden.
De laatste tijd vraag ik mezelf vaak af; Wie leeft nou echt hoe hij zou willen? Wie laat zich niet mee sleuren door de `lijnen´ van de maatschappij.. Wie blijft eerlijk met zichzelf en ook tegenover anderen? Wie leeft de relatie die hij echt zou willen? Wie voelt nog, wie laat zich niet leven en blijft zich richten op wat je goed doet? Wie loopt zich deze dagen niet omver? Wie deelt nog genoeg met anderen? Wie zegt nog vaak genoeg “ik hou van je”, “ik ben dankbaar dat je deel van mijn leven uitmaakt”. Wie doet nog dingen voor anderen en niet alleen voor zichzelf? Wie geeft liefde, een glimlach, een knuffel aan wie het nodig heeft?
Soms voelt het alsof we met de tijd steeds meer in een robot veranderen. Een robot die maar automatisch dag in dag uit doet wat hij moet en wat van hem gevraagd wordt.
We lopen ons teveel omver. We beslissen té weinig de echte belangrijke dingen. We denken dat het leven eeuwig is.. En naar mate de jaren voorbij gaan hoor je te vaak `had ik dat nou maar gedaan toen´.. Leef niet met spijt.
Waarom doen we niet méér van dat wat we denken toen gedaan moeten hebben gewoon nu? Als je iemand dichter bij je wilt hebben; waarom zeg je dat niet? Als iemand je vlinders in je buik laat voelen; waarom zeg je dat niet? Als die persoon je goed doet voelen; waarom zeg je dat niet? Ga er niet van uit dat het duidelijk is, dat je het niet hoeft te zeggen. Laat je angsten je niet opslokken. Zeg het, maak het duidelijk, zeg wat je voelt! Wees niet bang om je gevoelens bloot te geven. Gevoel is het mooiste wat we kunnen delen. Zwijg niet wat je wilt zeggen, laat het zien, dat ben jij, zo voel jij en jij bent jezelf, een uniek persoon.
Wat verschilt de mens van de dier? Onze mogelijkheid om te communiceren. Alleen vaak denk ik dat de communicatie weg valt en er alleen maar mens over is.
Hedendaags voelen we té weinig, zijn we té weinig onszelf, vergeten we té veel en leven we het echte te weinig.
Sta eens stil bij hoe je in het leven staat, waar ben je nu, wat houdt je bezig, met welk gevoel ga je naar bed en met welk gevoel sta je op.. Naast wie ga je slapen en hoe voelt dat? Zou je het anders willen? En als dat zo zou zijn, waarom verander je er dan niets aan?
Vergeet niet dat het jou leven is en niemand anders dan jijzelf weet hoe je je het beste voelt.
I´m sitting here at my desk, looking around. Everybody looks like ‘deeply’ concentrated in their work.
Humans; I continue seeing us as a weird phenomenon.
Lately I ask myself a lot; who really lives like he’d like to? Who doesn’t live like the ‘lines’ of today’s society..? Who’s really true to himself and to others? Who has the relationship he really wants? Who still feels, who doesn’t live where society drives us to and keeps focused on that what he really wants? Who doesn’t ‘walk’ himself by these days, taken up by routine..? Who shares enough with others? Who continues saying enough ‘I love you’, ‘thank you for being in my life’ ? Who does things for others and not only for himself? Who gives love, a smile, a hug to someone who just needs it..?
Sometimes it feels like while time passes by we turn into some kind of robot. This robot that day in day out automatically does what’s asked of him and needs to do. We live to much ‘like the needs of society’.. We take less decisions about the truely important things. We take life for granted and think we’re immortal, and when the years passed by we think ‘I should’ve done this..’
Don’t live with regret..
Why don’t we just DO more of that what we think we should’ve done before just now? If you want someone close to you; why not saying it? If someone makes you feel butterflies in your belly; why not saying it? If that one person makes you feel good; why not saying it? Don’t take for granted that the person knows, that you don’t need to speak it out. Don’t let your fears be greater than your feelings. Say it, make it clear, say what you feel! Don’t be afraid to speak yourself out. Feelings is the best we can share. Don’t stop from saying what you want, open up yourself, that’s you, it’s how you feel and you are yourself, a unique person.
What differences humans from animals? Our ability to communicate. Only very often I think that we leave communication and there is only humans left.
Nowadays we feel too less, we’re not enough ourself but that character we created, forgetting to live the real.
Think for a second; how are you standing in life right now, where are you, what keeps you busy, with what feelings do you go to bed and what ones do you get up.. Next to whom are you going to sleep and how does it feel? Would you like it to be different? And if you´d like it; why don’t you change it?
Don’t forget; it’s your life and nobody else than you knows how you feel the best.

11 gedachten over “Gevoel, uit je dat genoeg? Feelings, do you express them enough? 

 1. Sommigen mensen hebben gewoon bang om het te uiten. Alleen al om niet het negatieve te voelen.
  We zeggen te weinig maar ook geven we elkaar te weinig aandacht en dat zou meer mogen gebeuren zonder dat er iets achter gezocht moet worden.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Dat bedoel ik juist, niet bang zijn om je gevoel te uiten.. en het negatieve proberen te accepteren. In jezelf en anderen. Ben het er mee eens dat we te weinig aandacht aan elkaar geven en dat geven zonder er iets achter te zoeken meer moet gebeuren. Ik ben bezig daarmee in m’n omgeving. Liefs

   Liked by 1 persoon

 2. Het geeft zo een warm gevoel al voor jezelf maar ook naar de ander toe.
  Maar nogmaals vaak durven mensen het niet omdat het soms anders begrepen wordt.
  Voor wat zou er achter een knuffel een zoen iets anders gezocht moeten worden?

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Naast het feit of er iets anders begrepen of gezocht wordt… ik denk dat het belangrijk is jezelf en je gevoel te blijven uiten. Als we dat niet meer doen omdat we ‘bang’ zijn om wat er van gevonden kan worden of er iets anders achter gezocht wordt dan blijft het niet meer ‘echt’.. gaan voor het waren in jezelf en anderen💋

   Liked by 1 persoon

 3. Mooi dit, ik zou het prachtig vinden wanneer meer mensen om me heen zo zouden denken/leven/praten. Stom eigenlijk, dat dit logje een verademing is.. Ik zeg niet dat ik mijn gevoel altijd uit zoals je hierboven beschrijft, maar er wordt toch al eventjes aan gewerkt – en dit is natuurlijk een mooie aanmoediging. Want ’t is verdomd lastig soms, en dan kom ik ook meteen bij de vraag uit die wel vaker in me opkomt – al helemaal bij het lezen van je logje: Voelen mensen überhaupt wel ‘echt’? Zijn ze er eigenlijk wel mee bezig (zonder weg te rennen) – al is het enkel voor zichzelf? Zo niet, dan zou het huiswerk dat je hier meegeeft een nóg grotere kluif blijken. Maar de gedachte is zeker mooi 🙂

  Liked by 2 people

  1. Dat is een goeie vraag: “zijn ze er uberhaupt wel mee bezig..” ik denk dat vaak genoeg niet.. dat mensen in de dagelijkse sleur worden opgeslokt en dat ze er niet eens meer bij stil staan.. waarop het op een persoonlijke crisis uit kan lopen.. het is belangrijk als je jezelf meer uit naar de mensen om je heen, dat je dan misschien hetzelfde effect terug kan krijgen. Probeer t maar 😉 respect voor jezelf en anderen tonen, en je zult vast een end komen. Liefs

   Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s